Als je een Bluetooth-interface voor schakelaars hebt, zorg dan eerst dat deze interface aan je apparaat is gekoppeld. Voor instructies kijk je op de website van Apple.

Vervolgens moet Proloquo2Go weten welke toetsaanslagen je interface voor schakelaars verzendt om de invoer te herkennen.*

Zo vind je je toetsaanslag(en):

1. Open de app Notities op je apparaat.
  2. Tik in het tekstveld.
  3. Druk op de schakelaar. Schrijf op welke toetsaanslag wordt ingevoerd. In veel interfaces is de toetsaanslag een spatie of een enter. Als je interface twee schakelaars bevat, doe dan hetzelfde voor de tweede schakelaar.

Nu open je Proloquo2Go en voer je je toetsaanslag(en) in. De stappen zijn net even anders als je scant met twee schakelaars in plaats van één.

Scannen met één schakelaar

1. Ga naar Opties** Options > Toegangsmethode.
  2. Zet Scannen aan.
  3. Tik op Configuratie.
  4. Zorg dat Modus is ingesteld op Automatisch scannen of Automatisch selecteren.
  5. Tik onder Schakelaar op Extern.
  6. Selecteer de naam van de toetsaanslag die je schakelaar verzendt.
  7. Tik linksboven in het Opties-menu op < Scannen, < Toegangsmethode, < Opties en daarna op Gereed om het Opties-menu te sluiten

Scannen met twee schakelaars

1. Ga naar Opties Options> Toegangsmethode.
  2. Zet Scannen aan.
  3. Tik op Configuratie.
  4. Stel Modus in op Stapsgewijs scannen. Tik vervolgens op < Scannen.
  5. Tik onder Stappenschakelaar op Extern. Kies welke schakelaar je wilt gebruiken om door te gaan met de scan. Selecteer de toetsaanslag van de schakelaar. Tik vervolgens op < Scannen.
  6. Tik onder Keuzeschakelaar op Extern. Selecteer de toetsaanslag voor je andere schakelaar. Tik vervolgens op < Scannen.
  7. Tik linksboven in het Opties-menu op < Scannen, < Toegangsmethode, < Opties en daarna op Gereed om het Opties-menu te sluiten.

Begin met scannen door linksboven op het scherm op de blauwe knop Speel af te drukken.

* Interfaces voor schakelaars zoals de Hook+ zijn bedoeld voor Schakelbediening van iOS en verzenden geen toetsaanslagen. Deze interfaces voor schakelaars zijn niet geschikt voor de ingebouwde opties voor scannen van Proloquo2Go. Je hebt wel toegang tot de app via Schakelbediening van iOS.

** Op iPhone en iPod touch vind je de Opties-knop in de Tools pop-up, uiterst links in de onderste optiebalk.