In Opties* Options > Interactie kun je wijzigen hoe Proloquo2Go reageert op herhaaldelijk tikken. Je kunt dit apart instellen voor de berichtenbalk en de knoppen.

Berichtenbalk

Je kunt de reactie van de berichtenbalk aanpassen met de instellingen voor Meerdere tikken en Herhaal vertraging.

Met Meerdere tikken bepaal je wat er gebeurt als je op de berichtenbalk tikt terwijl Proloquo2Go tekst uitspreekt. Er zijn vier opties:

• Start spraak opnieuw: Spreekt het bericht helemaal opnieuw uit.
  • Stop spraak: Stopt de gesproken uitvoer. Als je daarna weer op de berichtenbalk tikt, start Proloquo2Go het bericht vanaf het begin.
  • Onderbreek/hervat spraak: Pauzeert de gesproken uitvoer. Als je weer tikt, hervat Proloquo2Go het bericht vanaf het moment waarop je op pauze hebt gedrukt.
  • Negeer

Met Herhaalvertraging worden tikken binnen een bepaalde periode na de vorige tik genegeerd.

Roosterknoppen

Scrol omlaag naar het onderdeel Knoppen om deze instellingen te vinden. Je kunt de reactie van de knoppen aanpassen met de instellingen Sta herhaling toe en Herhaalvertraging.

Wanneer Sta herhaling toe aan staat, kun je een knop meerdere keren achter elkaar uitspreken. Als je deze instelling uitzet, moet je na het selecteren van een knop eerst een andere knop selecteren. Daarna pas kun je de eerste knop weer selecteren.

Herhaalvertraging geeft aan hoe lang je na het drukken op een knop moet wachten voordat je de knop weer kunt selecteren. Als je opnieuw op een knop tikt terwijl Herhaalvertraging actief is, wordt de timer opnieuw gestart.