1. Een back-up voorbereiden voor exporteren

Eerst moet je Proloquo2Go vertellen welke back-up iTunes mag gebruiken.

1. Ga naar Opties* Options in de optiebalk onderaan.
  2. Ga naar Back-up > Exporteer back-up.
  3. Zoek het bestand dat je wilt exporteren in de lijst. Let op: eventueel moet je naar beneden scrollen. Wanneer je het bestand vindt, tik je aan de rechterkant van de rij op Exporteer.
  4. Selecteer in het pop-upmenu Exporteer naar iTunes.
  5. Wacht totdat je het bericht 'naar iTunes geëxporteerd ' ziet en tik dan op OK.

2. Je back-up bewaren

Nu kun je via iTunes de back-up die je hebt geëxporteerd uit Proloquo2Go bewaren op je computer.

1. Sluit je apparaat via de oplaadkabel aan op je computer.
  2. Klik linksboven in het iTunes-venster op het pictogram van je apparaat.
  3. Klik in de linkerzijbalk op Bestandsdeling.
  4. Selecteer in de lijst met apps Proloquo2Go.
  5. Nu zie je een lijst met bestanden. Back-upbestanden eindigen op de extensie .p2gbk. Selecteer het bestand dat je wilt bewaren en klik op Bewaar in...
  6. Je kunt de naam van het bestand wijzigen. Zorg wel dat het bestand nog steeds eindigt op .p2gbk. Selecteer de locatie waarin je het bestand wilt bewaren en klik op Bewaar.

Bestanden opslaan en overzetten op macOS Catalina

Met het macOS 10.15 Catalina-besturingssysteem kun je bestanden delen in de Finder. Het besturingssysteem bevat namelijk geen iTunes. In dit supportdocument van Apple vind je instructies: Bestanden synchroniseren van je Mac naar je iPhone of iPad.