Voordat je begint met scannen, moet je op de Digital Crown drukken en op het symbool van Proloquo2Go tikken. Meestal moet iemand die ondersteuning biedt dit deel van het proces uitvoeren.

De modus Gebruik als schakelaar kiezen

Open eerst de Proloquo2Go Watch-app.

Als je Proloquo2Go voor Apple Watch voor het eerst opent, moet je kiezen of je de app voor communicatie of als schakelaar wilt gebruiken. Kies Gebruik als schakelaar.

Als je ziet dat de Proloquo2Go Watch-app zinnen of symbolen opent, staat de app in de modus Communicatie. Via het menu Opties in Proloquo2Go op je iPhone (dit vind je in de Tools pop-up Systempopup) kun je de modus wijzigen. Scrol naar het einde van de Opties en selecteer Modus. Kies Gebruik als schakelaar.

Beginnen met scannen

1. In de Proloquo2Go Watch-app zie je een blauwe knop Speel af. Tik hierop om te beginnen met scannen.
  2. Je ziet nu een Schakelaar met een groen vinkje. Tik hierop wanneer je bij het onderdeel bent dat je wilt selecteren.
  3. Stop met scannen door stevig (Force Touch) op de Apple Watch te drukken en dan op de knop Stop te tikken.

Afhankelijk van wat je nodig hebt, moet je de instellingen voor scannen mogelijk aanpassen. Je vindt gedetailleerde informatie in het artikel 'Een scanmodus en patroon kiezen' en in het onderdeel 'Geavanceerde opties voor scannen' in de Proloquo2Go-handleiding. Wanneer je Proloquo2Go voor Apple Watch gebruikt, werkt de scanmodus altijd net zoals automatisch scannen, ongeacht je instellingen in Opties > Toegangsmethode.

Voorkomen dat Proloquo2Go wordt gesloten

Wanneer het scherm van je Apple Watch uit gaat, wordt de app die je gebruikt standaard na twee minuten gesloten. Je kunt instellen dat je Apple Watch de laatste app open houdt, zodat je Proloquo2Go niet telkens hoeft te openen. Dit doe je door de Watch-app op je iPhone te openen. Ga naar Algemeen > Activeer scherm. Kies onder Toon laatste app bij schermactivering de optie Altijd.